FAQ
Mest populære spørgsmål
  • Jeg har glemt mit password. Hvordan logger jeg ind?
  • Jeg har glemt mit brugernavn. Hvordan logger jeg ind?
  • Hvordan ændrer jeg mit password eller min e-mail?
  • Hvordan ændrer jeg min e-mail?
  • Hvordan søger jeg job på Monster?
  • Hvordan kan jeg få mere fokuserede søgeresultater?
  • Hvordan kan jeg få mere information om en jobannonce?
  • Hvordan kan jeg vide om en jobannonce, jeg har modtaget via e-mail, er legitim?
  • Hvorfor skal jeg oprette en profil?
  • Hvordan opdaterer jeg min profil?
  • Hvordan opretter og publicerer jeg et CV på Monster?
  • Hvordan kan jeg føje flere informationer til mit CV?
  • Hvem kan se mit CV?
  • Hvordan kan jeg få bekræftet, at mit CV og personlige brev er blevet oprettet?
  • Hvad er en Gemt søgning?
  • Hvad sker der, når jeg søger et job online på Monster.dk?
  • Hvorfor skal jeg oprette en motiveret ansøgning?
  • Hvordan kan jeg slette alle cookies?
  • Hvordan kan jeg rapportere et tvivlsomt job?

• Alle spørgsmål

Profil
    CV
    Jobsøgning
    Se jobbet
    Ansøg
    Problemløsning

Profil
    Q: Jeg har glemt mit password. Hvordan logger jeg ind? Top
    A: Klik på boksen 'Log ind' i det øverste højre hjørne af siden. Der vil dukke et pop-up vindue op, med et 'Glemt password?'-link. Klik på linket. Udfyld derefter med den e-mail du bruger til din Monster-konto. Klik 'Send' og så sender vi dig instrukser til at lave et nyt password.

Q: Jeg har glemt mit brugernavn. Hvordan logger jeg ind? Top
    A: Dit brugernavn skulle er din e-mail adresse. Hvis det ikke virker, så kontakt os på http://mit.monster.dk/contactus/.

Q: Hvordan ændrer jeg mit password eller min e-mail? Top
    A: Gå til Præferencer i toppen af siden. Klik på 'Skift password' og udfyld med dit nye password.

Q: Hvordan ændrer jeg min e-mail? Top
    A: Gå til Præferencer i toppen af siden. Klik på 'E-mail for kontoen' og udfyld med din nye e-mail.

Q: Hvordan opdaterer jeg min profil? Top
    A: Log ind på din Monster-konto. Vælg Profil & CV i toppen af siden. Vælg dernæst Profil.

Q: Hvordan ændrer jeg min e-mail-tilmelding? Top
    A: Gå til Præferencer i toppen af siden. Klik på E-mail for kontoen og gør dine ændringer.

Q: Kan mine kontaktinformationer blive solgt til tredjepart? Top
    A: Monster vil ikke afsløre dit navn, din adresse, e-mail eller telefonnummer til tredjepart uden din godkendelse, ud over hvor det er nødvendigt eller passende for at følge gældende love eller juridiske processer, hvor disse informationer er relevante. For mere information, læs Monsters Fortrolighedserklæring.

Q: Jeg vil gerne skære ned på antallet af e-mails, jeg får fra Monster Top
    A: Nedenstående forslag vedrører de forskellige typer af e-mail du kan modtage.
    Monsters kommunikationsformer: Da du lavede din konto, valgte du om du ville have opdateringer fra Monster eller tilbud fra Monsters partnere. For at ændre denne mulighed gå til Præferencer på toppen af siden og opdater dine valg under Monsters kommunikationer.
    To e-mails fra en arbejdsgiver: Nogle arbejdsgivere har gemte søgninger som leder efter CV'er der matcher deres kriterier. Hvis du har opdateret dit CV fornylig, kan en gemt søgning tro at dit nuværende CV er et nyt CV og derfor sende dig en ny e-mail.
    Besked fra gemte søgninger: Du kan kontrollere hvor ofte du vil modtage beskeder fra dine gemte søgninger ved at redigere dine gemte Søgninger. Du kan vælge at modtage beskeder oftere eller mere sjældent, eller slet ikke modtage beskeder.
    Hvis du stadig modtager for mange e-mails kontakt os og vores kundeservice vil hjælpe dig.

Q: Jeg leder ikke længere efter job. Skal jeg lukke min konto og fjerne mine CV'er? Top
    A: Hvis du ikke leder efter job lige nu, er det let at justere din kontostatus. Gå til Præferencer Du kan nu beslutte, hvad du vil ændre.
    For eksempel kan du gøre dit CV privat (arbejsgivere vil ikke kunne se det), fravælge dine e-mails og beskeder om nye job eller ændre andre indstillinger.
    Hvis du har gemte søgninger, vil du også have mulighed for at fravælge opdateringer via e-mail og stadig gemme dine søgninger til et senere tidspunkt. Sæt bare E-mail-præferencen til Aldrig.

Q: Hvorfor skal jeg oprette en profil? Top
    A: Din profil indeholder en samling af professionelle og private detaljer, der bruges til at matche dig til jobmuligheder og personlig karrierevejledning - og for at hjælpe dig med at skabe et CV. En fuldstændig profil lader dig tilpasse din Monster Hjemmeside og se anbefalede job på baggrund af dine interesser. Gå videre til Profil.

Q: Kan jeg bruge mit brugernavn og password som arbejdsgiver på min kandidatkonto? Top
    A: Nej. De er to forskellige konti.

Q: Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke har modtaget den e-mail, der lader mig lave et nyt password? Top
    A: E-mailen er muligvis blevet markeret som spam. Prøv at kigge i din spam-folder. Hvis det ikke virker, kontakt os.

Q: Udløber min konto? Top
    A: Beskyttelse af dine kontodata er højt prioriteret af Monster. Hvis du ikke logger ind på din konto gennem længere tid, vil din konto udløbe og alle data på din konto slettes. Hvis din konto er blevet slettet, kan du oprette en ny konto. Du kan bruge din tidligere e-mail-adresse og dit tidligere password, eller bruge nye.

CV
    Q: Hvordan opretter og publicerer jeg et CV på Monster? Top
    A: Du kan oprette og sende dit cv, når du opretter din konto og når du søger et job, eller på ethvert andet tidspunkt, ved at klikke Profil & CV eller ved at klikke på Opret CV på siden CV. Der er tre måder, hvorpå du kan oprette et CV:

Oprettelse af mit CV online (anbefales)
    Monsters CV-guide er den hurtigste og mest effektive metode til at oprette dit CV online. Du kan bruge data, du har indtastet på din Profil til at udfylde dit CV eller du kan oprette et fra bunden. Når du er færdig, kan du se hvordan det vil se ud, og tilføje flere oplysninger, eller du kan redigere dit CV, når du vil.

Upload mit CV
    Her kan uploade dit eksisterende CV, så arbejdsgiverne kan få adgang til, se og udskrive dit CV. Hvis du allerede har oprettet og gemt en Word-version af dit CV kan dette være den bedste mulighed for dig.

Husk: Når du uploader et CV på Monster, har du mulighed for at skjule dine kontaktoplysninger, din nuværende arbejdsgiver, og dine referencer fra arbejdsgivere der søger i databasen. Hvis du vælger denne mulighed, skal du sørge for at fjerne disse oplysninger fra dit CV, før du uploader det.

Kopier & indsæt mit CV
    Her kan du kopiere og indsætte et CV fra et eksisterende dokument. Du kan kopiere og indsætte fra et Word-eller RTF-dokument og formatere CV'et, så det passer til din stil.

Husk: Når du uploader et CV på Monster, har du mulighed for at skjule dine kontaktoplysninger, din nuværende arbejdsgiver, og dine referencer fra arbejdsgivere der søger i databasen. Hvis du vælger denne mulighed, skal du sørge for at fjerne disse oplysninger fra dit CV tekst, før du uploader dit CV.

Q: Hvordan kan jeg føje flere informationer til mit CV? Top
    A: Efter du er færdig med de første trin i oprettelsen af dit CV, kan du gennemgå dit publicerede CV. På dette tidspunkt kan du redigere individuelle sektioner og tilføje yderligere karriereinformationer. Du kan opdatere dit CV når som helst ved at vælge det ønskede CV på siden Administrer CV'er.

Q: Hvordan kan jeg ændre mine kontaktinformationer på mit CV? Top
    A: Du kan redigere dine kontaktinformationer, når som helst du har lavet et CV ved at bruge en af funktionerne Upload eller Kopier & sæt ind. Hvis du bruger vores online værktøj til oprettelse af CV, kan du redigere dine kontaktinformationer med undtagelse af dit navn og din e-mail-adresse. Du har mulighed for at gemme denne information i din profil så din konto indeholder den seneste kontaktinformation.

Q: Hvem kan se mit CV? Top
    A: Når du opretter et CV skal du angive CV´ets Synlighed, som afgør hvem der kan se dit CV. Du har 3 muligheder.
    • Hvis du vælger CV statusPrivat, vil dit CV ikke blive vist i arbejdsgiveres CV søgninger. Du kan dog fortsat benytte dit CV i forbindelse med ansøgninger til konkrete stillinger.
    • Hvis du vælger CV status som Synlig, kan arbejdsgivere finde og matche dit CV til specifikke stillinger.
    • Hvis du vælger CV status Begrænset, vil arbejdsgivere ikke kunne se dit navn, dine kontaktinformationer, din nuværende arbejdsgiver, eller dine referencer. Hvis du ansøger et job direkte via Monster, vil informationen dog være synlig, så arbejdsgiveren kan kontakte dig.

Q: Hvad er forskellen på et Synligt og et Privat CV ? Top
    A: Hvis du vælger privat som din CV status, vil dit CV ikke blive vist til arbejdsgivere, når disse foretager CV søgninger (Du kan fortsat anvende dit CV i forbindelse med ansøgninger til konkrete stillinger). Hvis du vælger CV status som synlig, vil arbejdsgivere kunne se dit CV og matche dig med deres relevante stillinger.

Q: Hvad er CV-besøg? Top
    A: Dine CV visninger indikerer antallet af gange dit CV har været vist overfor arbejdsgivere. Arbejdsgivere kan se dit CV når de har fundet det via en søgning (hvis dit CV har status synlig) og når du vedhæfter dit Cv til en online ansøgning. I begge tilfælde vil antallet af visnings stige. (Monster registrerer ikke hvem der ser dit CV, kun antallet af visninger)

Q: Hvordan kan jeg øge antallet af CV-besøg? Top
    A: Den mest effektive måde at øge antallet af visninger af dit CV på, er ve dat sætte dets status til synlig. Dette vil gøre dit synligt overfor arbejdsgivere, som laver søgninger . Hvis dit Cv er synligt og du stadig syes at antallet af visninger er for lavt, kan du prøve at inkludere flere ord der matcher dit ønskejob. Når arbejdsgivere søger efter CV´er, indtaster de nogle søgeord der matcher den baggrund en person skal have for det pågældende job. For ideer til hvilke keywords der er relevante, kan du kikke på jobtitler, og jobbeskrivelser for lignende jobs, for at se hvilke ord arbejdsgivere anvender. Derudover bør du også være præcis når du giver dit synlige CV en overskrift. En præcis overskrift vil fremhæve dit CV.

Q: Hvem ser mit CV? Top
    A: Monster registrerer ikke hvem der kikker på dit CV, kun antallet af visninger overfor en arbejdsgiver Arbejdsgiverer kan se dit CV når de foretager en CV søgning (hvis dit CV´s status er synlig) og når du benytter dit CV i forbindelse med en online ansøgning. I begge tilfælde, vil antallet af totale visninger på dit CV stige hvergang en arbejdsgiver anmoder om at se dit CV.

Q: Hvad sker der hvis jeg sletter et CV? Top
    A: Hvis du sletter et CV, vil det være slettet permanent og det kan ikke bringes tilbage, bortset fra en arkiveret kopi, som Monster i følge regulativer skal gemme i en periode på op til to år. Hvis du sletter et CV, som du har brugt til at ansøge et job online, eller som var synligt online, kan det ske at arbejdsgivere, rekruttører, og andre der har betalt for at få adgang til Monsters CV-database, eller har betalt for at få en kopi af databasen, ligesom andre der på andre måder har fået adgang, kan have gemt en kopi af dit CV i deres egne mapper eller i en egen database. Monster er ikke ansvarlig for hvordan CV'et bruges i dette tilfælde.

Q: Hvordan kan jeg markere den foretrukne kontakt som både telefon og e-mail? Top
    A: Hvis du vælger en foretrukken form for kontakt, skal du vælge enten telefon eller e-mail. Ved at foretage dette valg, viser du kun hvad der primært foretrækkes. Det du foretrækker forhindrer ikke en arbejdsgiver i at kontakte dig gennem en anden metode. Hvis du ikke ønsker at vise en foretrukken form for kontakt, så lad denne mulighed stå tom.

Q: Hvad er retningslinjerne for at uploade et Word-CV? Top
    A: Vær venlig at gennemgå følgende retningslinjer, før du uploader et Word-CV:
    • Dit CV skal være i Word-format og fylde mindre end 500 KB. Hvis du bruger en anden applikation til at lave dit CV, så brug venligst muligeden Kopier & sæt ind i stedet for.
    • Alle billeder skal fjernes inden uploading.
    • Hvis du bruger Words Track Changes værktøj, skal du acceptere eller afvise alle ændringer i dit CV og gemme det på din computer, før du uploader det.
    • CV'er der indeholder viruser bliver ikke accepteret.

Q: Hvad sker der når jeg uploader mit Word-CV? Top
    A: Når du uploader dit CV i Word-format, vil du være i stand til at tilføje andre detaljer, feks. CV-titel og beskrivelse. Når du har uploaded dit CV, vil du være i stand til at lave ændringer i Rich Text editor, og CV'et kan også downloades som et Word-dokument.

Q: Hvordan kan jeg få bekræftet, at mit CV og personlige brev er blevet oprettet? Top
    A: Du vil modtage en e-mail fra Monster, der viser at dit CV er blevet oprettet. Du kan også se dit CV på din Administrer CV-side.

Q: Hvordan kan jeg sikre mig, at arbejdsgivere finder mit CV? Top
    A: Gør dit CV søgbart. Når du er færdig med dit CV, vil du blive stillet en række spørgsmål, som arbejdsgivere bruger til at søge CV'er. Opgiv så mange detaljer som muligt. Det vil hjælpe med at fremhæve dit CV i arbejdsgivernes søgeresultater.

Jobsøgning
    Q: Hvordan søger jeg job på Monster? Top
    A: Du kan lave en søgning eller bruge joboversigten. Når du laver søgning, bruger du nøgleord, områder, jobtitler og andre felter for at finde job, der matcher. Når du bruger joboversigten, ser du antallet af job, der findes for hver kategori, hvilket lader dig indsnævre din søgning før du ser resultatet.

Q: Hvordan kan jeg få mere fokuserede søgeresultater? Top
    A: Når du laver en søgning, så prøv at ændre nøgleord, vælge en anden lignende branche eller vælge en anden radius for området. Du kan også sortere dine resultater ved hjælp af forskellige felter. Prøv at skifte til joboversigt. Når du vælger et søgekriterie, (f.eks branche) ændres søgeresultatet så det afspejler de valgte kriterier. Du kan nårsomhelst klikke på "Vis job nu".

Q: Hvad er forskellen mellem søgning og joboversigt? Top
    A: Når du laver søgning, bruger du nøgleord, områder, jobtitler og andre felter for at finde job, der matcher. Når du bruger joboversigten, ser du antallet af job, der findes inden for hver kategori, du vælger, hvilket lader dig indkredse dine resultater, før du får dem. Brug søgningen når du ved lige præcis, hvad du leder efter. Brug joboversigt når du er åben for flere muligheder indenfor dine valgte kriterier.

Q: Hvad betyder tallene ved siden af hvert kriterium i joboversigten? Top
    A: Disse tal fortæller dig, hvor mange job der matcher hvert kriterium.

Q: Hvorfor er der ikke flere resultater i min søgning? Top
    A: Der kan være for mange ord i feltet nøgleord. Prøv enkelte ord eller forskellige kombinationer af ord. Du kan også forøge din radius for søgeområde, prøv med en anden lignende branche eller omformuler jobtitlen.

Q: Hvad er en Gemt søgning? Top
    A: En Gemt søgning gemmer dine søgekriterier. Du kan så kalde den frem igen og køre søgningen, når du har lyst. Efter at du har gemt en søgning, kan du sætte den op til at køre periodisk, og hvis du vil, sender vi e-mail med resultatet til dig. Vær sikker på at føje Monster.com til din anerkendte/betroede afsenderliste.

Q: Hvordan gemmer jeg en jobsøgning? Top
    A: Definér dine søgekriterier og klik på Søgning. Klik så på knappen Gemt søgning på resultatsiden. Log ind på din konto, hvis du ikke allerede er logget ind. Giv den gemte søgning et navn. Vælg hvor tit, du vil modtage e-mail med søgeresultater. Klik på Gem. Du kan gemme op til fem søgninger på samme tid.

Q: Hvad er et Rich Site Summary (RSS) feed til jobsøgning? Top
    A: RSS er et format til levering af webindhold der regelmæssigt skifter. Hvis du har RSS Reader software, kan du gemme din jobsøgning som et RSS feed. Monster vil så streame opdaterede resultater til dig via en standard XML feed.

Q: Hvordan får jeg software beregnet til RSS? Top
    A: Feed Reader eller News Aggregator software lader dig tage RSS feeds fra forskellige sites og fremvise dem for dig, så du kan læse og bruge dem. Der findes forskellig RSS Readers tilgængelige beregnet til forskellige platforme. Nogle populære feed readers er Amphetadesk (Windows, Linux, Mac), FeedReader (Windows), og NewsGator (Windows - integrerer med Outlook). Der findes også flere web-baserede feed readers. My Yahoo, Bloglines, og Google Reader er populære web-baserede feed readers. Når du har en Feed Reader, er det kun et spørgsmål om at finde sites, der samler og udsender indhold og så føje deres RSS feed til listen af feeds, som din Feed Reader tjekker. Mange sites viser et lille ikon med akronymet RSS, XML, eller RDF for at lade dig vide at et feed er tilgængeligt.

Q: Ignorer alle e-mails, der tilbyder beskæftigelse og samtidig involverer pengeoverførsler. Top
    A:
    • Hvis en e-mail indeholder et link, så lad være at klikke på det. Gå til virksomhedens webside på anden vis.

• Hvis en e-mail indeholder et jobtilbud, burde det job findes på virksomhedens webside. Ring direkte til virksomheden ved at bruge det offentliggjorte telefonnummer.

• Undersøg virksomheden ved at foretage din egen internetsøgning eller ved at bruge Better Business Bureau.

• Del ikke dine personlige informationer med nogen, medmindre du er sikker på, at den anden person er den, han siger, han er. Følgende informationer bliver ikke indsamlet af Monster og bør ikke indeholdes i dit CV:

• Personnummer

• Kørekortsnummer

• Informationer om dit bankkonto

• Informationer om dit kreditkort

• Kodeord

Q: Hvordan kan jeg få mere information om en jobannonce? Top
    A: Arbejdsgivere posterer deres egne job og er ansvarlige for indholdet. Prøv at komme i forbindelse med virksomheden via deres webside. Du kan også kontakte Monster.

Q: Hvad henviser de små ikoner til på resultatsiden for jobsøgning? Top
    A: De små ikoner på siden betyder følgende:
    • Kort viser jobbets beliggenhed på et kort.
    • Video viser dig virksomhedens video for en annonce.
    • Løn: Pengesymbolet med den grønne baggrund viser at arbejdsgiveren har angivet løninformation. Et grønt symbol viser at arbejdsgiveren ikke har angivet løninformation, men at der findes generel information fra Payscale.com.
    • Handlinger viser at der er handlinger tilgængelige for denne annonce. Brug dette ikon for at gemme dit job til senere.

Se jobbet
    Q: Hvordan kan jeg sende en kopi af en jobannonce til en ven? Top
    A: På siden ”Se Job” finder du et felt med ”Værktøj” til højre på siden. Klik på linket ”Videresend” for at sende en kopi af din jobannonce.

Q: Hvordan laver jeg en udskrift af en jobannonce? Top
    A: På siden ”Se Job” finder du et felt med ”Værktøj” til højre på siden. Klik Print for at få en udskrift af en jobannonce.

Q: Hvor kan jeg finde løninformationer for et job? Top
    A: Det er ikke alle arbejdsgivere, der opgiver løninformationer i deres annoncer. Hvis lønnen er inkluderet, er der tre steder, du kan se den:
    • På siden Se Jobbet vises informationen under Jobbeskrivelsen, som vises i boksen ude i højre side af annoncen.
    • På siden Jobsøgningsresultater: Hold musen over ikonet løn ved annoncen.
    • På siden med Jobsøgningsresultater: Hold musen over Titlen for at se detaljeret information om jobbet.

Q: Hvorfor er løninformationer ikke tilgængelige for alle job? Top
    A: Det er ikke alle arbejdsgivere, der har inkluderet løninformationer for deres jobannoncer.

Q: Hvordan kan jeg få mere information om en jobannonce? Top
    A: Arbejdsgivere posterer deres egne job og er ansvarlige for indholdet. Prøv at komme i forbindelse med virksomheden via deres webside. Du kan også kontakte Monster.

Q: Sikrer Monster, at jobannoncer kommer fra velansete virksomheder? Top
    A: Vi vil have, at vores brugere kan søge job under sikre betingelser. Monsters Brugerbetingelser forbyder oprettelse af jobtilbud, der kræver periodiske forudbetalinger. Men I visse tilfælde som fx ved arbejde fra hjemmet, kan Monster dog tillade, at en virksomhed opretter jobtilbud, der kræver et forudbetalt gebyr. Før vi gør dette, kræver Monster, at disse virksomheder er indforstået med og holder sig til en række krav designet til at beskytte Monsters jobsøgere, inklusive tydelig information om, hvilke gebyrer der er tale om samt et rimeligt tilbagebetalingsprincip. Hvis vi bliver opmærksomme på, at en virksomhed ikke giver information om forudbetalingsgebyr, eller hvis en virksomhed beder jobsøgeren om at deltage i nogen bedragerisk aktivitet, så fjerner Monster disse jobannoncer. Monster fungerer som et mødested for arbejdsgivere der ønsker at oprette jobtilbud og for kandidater der ønsker at oprette deres CV. Det er op til den jobsøgende selv at beslutte, om han/hun vil fortsætte med at søge et job baseret på hans/hendes samspil med virksomheden. Tjek vores side om sikker jobsøgning for mere information.

Q: Hvordan kan jeg vide om en jobannonce, jeg har modtaget via e-mail, er legitim? Top
    A: Monster finder det vigtigt at din jobsøgning sker under sikre betingelser. Vær på vagt over for svindel og phishing. Begge involverer e-mail, hvor "fra"-adressen er blevet forfalsket, så det ser ud som om beskeden kommer fra et andet sted end den rigtige kilde.
    Alle virksomheder er genstand for den slags svindelnumre. Måske du modtager en e-mail, der ser ud, som om den kommer fra en Monster e-mail adresse eller fejlagtigt giver sig ud for at være fra Monster. Disse e-mails er som regel blevet sendt fra en general spam e-mail-liste og ikke fra e-mail-adresser opbevaret i en Monster-database. Disse e-mail kommer ikke fra eller gennem Monster.
    Her Her er nogle metoder, til at forhindre dig i at blive narret af en falsk e-mail:

Ignorér alle e-mails der angår pengeoverførsler.
    • Verificér at e-mailen, virksomheden og stillingsopslaget er ægte.
    • Hvis en e-mail indeholder et link, brug det ikke. Gå til virksomhedens hjemmeside på en anden måde.
    • Hvis e-mailen indeholder et jobopslag, skulle jobbet være listet på virksomhedens hjemmeside. Ring til virksomheden ved at bruge deres officielle telefonnummer.
    • Undersøg virksomheden ved at søge efter den på Internettet eller brug Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).
    • Oplys ikke om personlige informationer, medmindre du er sikker på at den du giver det til er den person som han/hun udgiver sig for at være. Følgende information bliver ikke regostreret af Monster, og bør ikke være inkluderet i dit CV:
      • Personnummer
      • Kørekortsnummer
      • Information om dit bankkonto
      • Information om dit kreditkort
      • Kodeord

Beskyt dig mod falske stillingsopslag ved at se efter disse advarselstegn:
    • Der kommunikeres kun via e-mail
    • Overforenklede krav/kvalifikationer
    • Mulighed at arbejde hjemmefra eller kun 2-3 timer om dagen
    • Dårlig dansk, stavefejl, grammatikfejl
    • Anmodninger om dit personnummer eller bankinformation
    • Administration af pengeoverførsler
    • Ompakning eller reshipping fra dit eget hjem
    • Kompensation for penge du trækker fra en bankkonto

Vær på din vagt overfor alle e-mails der beder dig om at downloade et værktøj eller opdatere din konto eller aftale om adgang.
    Monster vil aldrig sende dig en e-mail som beder dig om at udføre disse handlinger eller bede om dit brugernavn eller password.
    Sikkerhedsforanstaltningerne listede ovenfor kan hjælpe dig med at se, om en e-mail eller et jobopslag er ægte. Hvis du er usikker, følg dine instinkter – hvis det ser ud til at være for godt til at være sandt, så er chancen stor for at det er det.
    For at læse mere om falske e-mails, se "How Not to Get Hooked by a Phishing Scam," af ”the Federal Trade Commission” og ”the Anti-Phishing Working Group”.
    For mere information om internesikkerhed, besøg venligst vores Sikkerhedscenter.

Hvis du modtager en e-mail som ser ud til at være fra Monster, og er bekymret over, om e-mailen er ægte, venligst Kontakt os. At give os detaljerede oplysninger omkring e-mailen vil hjælpe os med at forhindre lignende svindel i fremtiden.

Q: Hvordan kan jeg rapportere et tvivlsomt job? Top
    A: På siden for jobvisning, klik på linket Rapporter dette job i det øverste højre hjørne af skærmen. Eller, kontakt os med information om stillingsannoncen.

Ansøg
    Q: Hvad sker der, når jeg søger et job online på Monster.dk? Top
    A: Arbejdsgivere modtager dit CV og personlige brev (hvis du har sendt et med) via e-mail og får det også i deres ansøger-folder på Monster. Du vil modtage en bekræftende e-mail fra Monster, der siger, at dit CV blev sendt rigtigt afsted. Du kan også modtage en e-mail fra arbejdsgiveren, der bekræfter, at dit CV blev modtaget. Bemærk, at nogle arbejdsgivere og hververe ikke svarer med det samme på dit indsendte CV.
    Efter du har søgt et job, sættes din udførte ansøgning på listen på siden Ansøgningshistorik og kan følges derfra.
    Bemærk: Nogle arbejdsgivere bruger knappen ”Ansøg”, for at tage dig direkte til deres virksomheds webside. For de jobansøgninger og for ansøgninger, som du sender direkte til en virksomhed via e-mail, fax eller med posten, vises ikke en note om ansøgningen på din side med ansøgningshistorik.

Q: Behøver jeg at være registreret på Monster for at søge job? Top
    A: Ja. Det er hurtigt og let og kan gøres som en del af din første jobansøgning! Klik på Ansøg og indtast din e-mail adresse og password. Derefter kan du udfylde din jobansøgning. Du får også adgang til alle Monsters jobsøgnings- og karriererelaterede redskaber! Du kan også registrere dig nu.

Q: Behøver jeg et CV for at søge job? Top
    A: Ja, du skal inkludere dit CV, når du ansøger online. Du kan lave dit CV som en del af din første jobansøgning. Når du klikker Ansøg på en jobannonce, har du mulighed for at oprette og medsende et CV ved hjælp af en af disse metoder:
    1. uploade dit nuværende CV fra din computer

2. kopiere kopiere og indsætte dit nuværende CV

3. oprette et nyt monster-CV fra bunden.

Q: Hvorfor skal jeg oprette en motiveret ansøgning? Top
    A: En motiveret ansøgning lader dig henlede opmærksomheden på dine unikke færdigheder eller en usædvanlig jobbaggrund. Du kan også fremhæve din erhvervserfaring mere præcist i en motiveret ansøgning. Du kan lave en motiveret ansøgning i forvejen på siden Motiveret ansøgning (eller klikke Motiveret ansøgning på din Monster hjemmesides navigationsbjælke). Du kan tilpasse dit brev senere, når du søger et job. Ikke sikker på, hvad du skal skrive? Brug en af brevskabelonerne i CV & motiveret ansøgning.

Q: Hvorfor fik jeg ikke et svar, efter jeg ansøgte online? Top
    A: Hver virksomhed har sine egne metoder til at vurdere CV'er. En lille virksomhed kan sende et personligt svar, der viser, at dit CV blev modtaget. Mange større virksomheder bruger automatiske e-mail svar. Nogle virksomheder tilkendegiver ikke, at de har modtaget et CV, medmindre de vil påbegynde samtaleprocessen.

Q: Hvordan kan jeg søge et job, der ikke har noget Ansøg-link og ikke har nogen kontaktinformationer? Top
    A: Kontakt os med følgende informationer om jobannoncen: deres URL (hele webside adressen), navnet på virksomheden der har publiceret jobbet, jobbets titel, hvor jobbet er og dine egne kontaktinformationer. Vi vil sætte os i kontakt med virksomheden, så annoncen kan komme til at indeholde en måde at ansøge på.

Q: Hvordan kan jeg holde rede på de job, jeg har søgt? Top
    A: Klik på "Job" i navigationsbjælken og klik på "Ansøgninger" i dropdownmenuen. Her ser du de job, du har ansøgt indenfor de sidste 18 måneder. Din ansøgningshistorik er også tilgængelig på jobsiden og fra dine widgets på din Monster hjemmeside.
    Bemærk: Nogle arbejdsgivere bruger Ansøg-knappen, for at lede dig direkte til deres virksomheds webside. Jobansøgninger og ansøgninger, som du sender direkte til en virksomhed via e-mail, fax eller med posten, vil ikke vises i din ansøgningshistorik på Monster.

Q: Kan jeg søge det samme job mere end en gang? Top
    A: Nej. Når du har søgt et job, vil du ikke være i stand til at søge det samme job igen.

Q: Hvad er ansøgningsstatus? Top
    A: Den fortæller dig status for dit indsendte CV. En Sendt-status viser, at dit CV og personlige brev (hvis det var med) blev sendt rigtigt afsted. Modtaget viser at dit CV og personlige brev blev modtaget af arbejdsgiveren. Set viser, at dit CV og personlige brev er blevet åbnet og set af arbejdsgiveren.

Problemløsning
    Q: Hvilke Internet-browsere understøtter Monster? Top
    A: Alle browsere kan bruges på Monster-websteder, vi anbefaler dog, at du benytter en vore understøttede versioner for at give dig den bedste oplevelse.

Browsere, som anbefales på vores websted:
    • IE7 og senere
    • Firefox 11 og senere
    • Chrome (seneste version)
    • Safari 5 (seneste version)

Bemærk: Mac-brugere har ikke adgang til værktøjslinjen Formatering under jobopslagsprocessen. Mac-brugere kan opleve problemer med at kopiere og indsætte jobbeskrivelsestekst, inklusive udseendet af uønskede tegn og HTML-kode. Fjern uønskede tegn/kode, inden jobopslaget indsendes.

Q: Hvorfor har jeg problemer med at få adgang til visse sider på Monster.dk? Top
    A: For at maksimere ydeevnen, sender Monster informationer til og fra din computer med jævne mellemrum. Visse site-funktioner (fx login til din konto, gem job) fungerer muligvis ikke rigtigt, hvis der er internetsikkerhed eller firewall-programmer, der kører på din computer. Dine programmer (fx browser, pop-up blocker, firewall) har sikkert indstillinger, der lader dig specificere, hvilke blokerede informationer der kan passere fra vores site. De indstillinger, der skal kigges på, er blokering af cookies, blokering af reklamer og blokering af refereret information. For hjælp, kontakt support-afdelingen angående aktuel software.

Q: Hvorfor virker det link, I sendte mig i en e-mail, ikke? Top
    A: Tjek efter om din browser modtager hele det link vi gav dig. Nogle gange, hvis et link er for langt, viser dit e-mail program det over to linjer, og den anden linje nåede ikke frem til din browser. Hvis det er tilfældet, kopiér (CTRL + C; CMD + C for Mac) og sæt hele URL'en ind i adressebjælken (CTRL + V; CMD + V for Mac) hele den URL ind i adressebjælken på din browser.
    Hvis det ikke virker, kontakt os og oplys så meget af følgende information som muligt: fornavn, efternavn, adresse, land og telefonnummer.

Q: Hvordan kan jeg rense ud i min cache eller slette midlertidige internetfiler? Top
    A: Følg disse instrukser for at rense ud i dine Internetfiler eller cache:

Internet Explorer
    1. Afhængig af hvilken version af Internet Explorer du har, skal du klikke enten View eller Tools på værktøjslinjen i toppen af din browser, og vælg så Internet Options. Pop-up skærmen går som standard til General tab.
    2. Under Temporary Internet Files, klik Delete Files.
    3. Klik OK og alt er i orden.

Firefox (Mozilla)
    1. Åbn Firefox (Mozilla).
    2. Klik på menuen Tools.
    3. Klik Options.
    4. Klik Privacy.
    5. Klik på Clear-knappen for cache.

Safari (Mac)
    1. Klik på Safari-menu og vælg Empty Cache.
    2. Klik på Empty knappen i den dialog, der viser sig for at bekræfte, at du vil slette din cache.
    3. Genstart din computer.

Google Chrome
    1. Klik på menuen Tools.
    2. Vælg Clear Browsing data.
    3 Vælg afkrydsningsfelterne for de typer informationer du vil fjerne. Klik på et link nedenfor for at finde ud af mere om hver valgmulighed.
    4. Brug 'Clear data fra denne periode' drop-down menuen for at vælge hvor mange af dine informationer, du vil slette. Som standard sletter Google Chrome kun informationer, der er samlet i de sidste 24 timer. For at slette informationer for en længere periode, skal du vælge en anden mulighed i den drop-down menu. For at slette alle data, skal du vælge Everything.
    5. Klik på Clear Browsing Data knappen.

America Online Version 7.0
    1. Klik på Settings og vælg Præferencer.
    2. Dialogvinduet Præferencer viser sig.
    3. Klik på Internet Properties (WWW).
    4. Klik på knappen Delete Files. Klik på knappen OK i Delete File dialogvinduet for at bekræfte, at du sletter dine midlertidige Internetfiler. Klik på knappen OK igen for at lukke dialogvinduet Internet Properties.
    5. Genstart din computer.

America Online Version 9.0
    1. Klik Settings, lige under menulinjen på toppen af skærmen.
    2. Det næste du ser afhænger af, om du er logget ind på AOL eller ej.
    • Hvis du ikke er logget ind på AOL, vil dialogvinduet AOL Settings vise sig. Klik Internet Properties.
    • Hvis du er logget ind på AOL, vil dialogvinduet AOL Settings Main vise sig. Klik på Internet [WWW] Options.
    3. I vinduet AOL Browser Settings, skal du klikke på det Internet Explorer Settings link i højre side (Som alternativ kan du klikke fanen Clear My Footprints, knappen Clear My Footprints, og knappen Yes på Clear My Footprints bekræftelsesvinduet og dermed springe over trin 5 nedenfor.)
    4. Klik på knappen Delete Files. Klik på knappen OK i Delete File dialogvinduet for at bekræfte, at du sletter dine midlertidige Internetfiler. Klik på OK igen for at lukke dialogvinduet AOL Internet Properties.

Netscape
    1. Klik Rediger på værktøjslinjen i toppen af din browser og vælg Præferencer.
    2. Åbn kategorien Avanceret ved at klikke på + tegnet ved siden af ordet Avanceret.
    3. Klik Cache, klik så Clear Memory Cache og så Clear Disk Cache.
    4. Klik OK og alt er i orden.

Q: Hvad er cookies? Top
    A: Nogle websites opbevarer informationer i en meget lille fil på din computer. Denne fil kaldes en cookie. Cookies er små stykker information, som websites bruger for at hjælpe med at tælle besøg på deres site og identificere webbrugerens browsing-vaner på deres sites. For yderligere informationer om cookies, kan du se på din browsers hjælpefiler.

For at tillade cookies for IE Internet Explorer 6.0:
    1. Vælg menuen Tools og så Internet Options.
    2. Under fanen Privacy, klik på Edit, tilføj de Monster-domæner, du bruger og klik på Allow.
    3. Klik OK.

Hvis du ikke tillader cookies fra vores site, er det muligt, at du ikke kan se visse informationer eller drage fordel af de personlige erfaringer, vi giver vores brugere.

Hvis du får beskeden Cookies Not Enabled:
    • De fleste cookies har en udløbsdato. Hvis din computers interne ur ikke er sat rigtigt, kan det forårsage at cookies udløber med det samme.
    • Verificer at tredjeparts software på din computer (fx bannerblokerere og personlige firewalls) ikke blokerer for cookies.
    • Tjek din browsers indstillinger for at være sikker på, at cookies er aktiverede og tilladt for sessionen. For yderligere informationer om cookies, kan du se på din browsers hjælpefiler.

Q: Hvordan kan jeg aktivere cookies? Top
    A: Følg disse instruktioner for at aktivere cookies:

Internet Explorer 7.0 for Windows
    1. Vælg Internet Options fra menuen Tools.
    2. Klik på fanen Privacy.
    3. Klik på knappen Default (eller flyt manuelt håndtaget ned på Medium) under Settings.
    4. Klik OK.

Firefox (Mozilla)
    1. Gå til menuen Tools.
    2. Vælg Options.
    3. Vælg ikonet Privacy i det venstre panel.
    4. Markér boksen der svarer til Tillad sites at sætte cookies.
    5. Klik OK for at gemme dine ændringer.

Safari (Mac)
    1. Klik på Safari-menuen.
    2. Vælg Præferencer.
    3. Klik på ikonet markeret Security.
    For at aktivere cookies:
    1. Klik OK for at gemme og lukke dialogboksen.
    2. Klik OK for at gemme dine indstillinger og lukke dialogboksen.

Internet Explorer for Mac
    1. Klik på menuen Edit.
    2. Klik på Præferencer.
    3. I den venstre margin under Receiving Files, klik på Cookies.
    4. Ved siden af When receiving cookies, vælg Never Ask.
    5. Klik OK.

AOL for Mac
    1. Klik på My AOL menuen.
    2. Klik på Præferencer.
    3. Klik på WWW ikonet.
    4. Klik Advanced Settings.
    5. I den venstre margin under Receiving Files, Klik på Cookies
    6. Ved siden af When receiving cookies, vælg Never Ask.
    7. Klik OK og klik så OK igen.

Google Chrome
    1. Klik på menuen Tools.
    2. Vælg Options.
    3. Klik fanen Under the Hood for at finde Security-sektionen.
    4. I Cookie-indstillingers drop-down menu, klik på "Allow all cookies." Det er standardindstillingen for Google Chrome. Denne valgmulighed tillader førsteparts og tredjeparts websider at sætte og modtage cookies på websider du besøger. Førstepart cookies sættes af det website du besøger. Tredjepart cookies sættes af websites, der har ting indlejrede på det website du besøger, fx reklamer, billeder og videoer. Næste gang du besøger websitet, sendes førsteparts og tredjeparts Cookie-informationer tilbage til de respektive websites.
    5. Klik på knappen Close (Luk).

Q: Hvordan du finder browserversion & nummer Top
    A: For at finde navn og versionsnummer for Windows browsere

1. Åben din internetbrowser.
    2. På toppen af vinduet, burde du se menuer * (File, Edit, View etc). Klik ''Help''.
    3. Vælg ""About __________ (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, etc)""
    4. Vinduet der åbnes har alle browserdetaljer. Browserens navn er øverst på siden (sammen med logoet). Versionsnummeret findes lige nedenfor.
    5. Noter browserens navn og hele versionsnummeret.

*Hvis du ikke ser menuerne:
    a. Tjek det øvre højre hjørne efter en knap med en skruenøgle på. Hvis du ser den, så bruger du Google Chrome, versionsnummer behøves ikke. Hvis ikke…
    b. Højreklik på hus-symbolen på øverst i vinduet, og vælg derefter ""Menu"". Menuen burde vises. Gå tilbage til trin 2.

For at finde browsernavn og versionsnummer for Mac browsers

1. Åben din internetbrowser .
    2. På toppen af vinduet, burde du se en menu * (File, Edit, View etc). Klik på valget til venstre for ''File''; dette vil være navnet på browseren (Firefox, Safari, etc).
    3. Vælg ""About __________"".
    4. Vinduet der åbnes har alle browserdetaljer. Browserens navn er øverst på siden (sammen med logoet). Versionsnummeret findes lige nedenfor.
    5. Noter browserens navn og hele versionsnummeret..

*Hvis du ikke ser en menu:
    a. Tjek det øvre højre hjørne efter en knap med en skruenøgle på. Hvis du ser den, så bruger du Google Chrome, versionsnummer behøves ikke. Hvis ikke…
    b. Tryk på knappen ''Alt'' på din keyboard. Menuen skal vises tilfældigt. Samtidigt som du holder nede Alt, klik ''View'', vælg ''Toolbars'', og vælg derefter ‘Menu Bar’. Menuen vil være synlig efter at du slipper Alt. Gå tilbage til trin 2.

Q: Hvordan kan jeg slette alle cookies? Top
    A: Følg disse instruktioner for at slette dine cookies:

Internet Explorer 7.0 for Windows
    1. I menuen Tools, klik på Delete Browsing History.
    2. Klik på Delete Cookies, klik på Yes, og luk.

Internet Explorer 5.x for Windows
    1. I menuen Tools, klik Internet Options, og klik så på fanen General.
    2. Under Temporary Internet Files, klik Settings.
    3. Klik View Files.
    4. På menuen View, klik for at vælge kommondoen Details.
    5. Markér dem alle med det samme og så enten: træk dem til din papirkurv, tryk på Slet knappen eller højre-klik på filerne og vælg Slet.

Firefox (Mozilla)
    1. Åbn menuen Tasks, vælg Privacy & Security, og vælg så Cookie Manager.
    2. Vælg View Stored Cookies fra undermenuen. Vinduet Cookie Manager åbner med en liste over alle de cookies, du har opbevaret på din computer.
    3. Klik på Remove All Cookies.

Safari (Mac)
    1. Klik Preferences, så Security, klik så på Show Cookies.
    2. Klik på knappen Remove All (en dialogboks vises for at være sikker på, at du virkelig vil fjerne dem). Klik på Remove All igen.
    3. Klik Done.

Internet Explorer for Macintosh
    1. On the Edit menu, click Preferences.
    2. Klik Cookies.
    3. Klik på den Cookie, du vil slette.
    4. Klik på Delete og klik så på OK.
    5. Luk for Internet Explorer, før du går ind på Monster igen.

AOL for Macintosh
    1. Open AOL.
    2. På My AOL menuen, klik Preferences.
    3. Klik på WWW ikonet og klik Advanced Settings.
    4. I den venstre margin under Receiving Files, klik på Cookies.
    5. Klik på den for at finde Security-sektionen Cookie, du vil slette.
    6. Klik på Delete og klik på OK.
    7. Luk for AOL, før du går ind på Monster igen.

Google Chrome
    1. Klik på menuen Tools.
    2. Vælg Options.
    3. Klik fanen Under the Hood for at finde Security sektionen.
    4. I sektionen Cookie Settings, klik på knappen Show Cookies.
    5. For at slette alle cookies fra listen, klik på knappen Remove All.
    6. For at slette en specifik cookie, vælg den website der har udstedt den cookie, du vil fjerne. Klik på knappen Remove.
    7. Klik på knappen Close for Cookie dialogboksen and Google Chrome Options dialogboksen, når du er færdig.